Burcu Ramazanoğlu is onze  Concertmeester.

Burcu-2

De Turkse Burcu begon op 6-jarige leeftijd met viool spelen. In 2016 behaalde zij haar bachelorsdiploma ze als één van de topstudenten aan de faculteit muziek en podiumkunsten van de Bilkent Universiteit in Ankara. Bij Codarts in Rotterdam rondde zij in 2018 haar Masteropleiding af, ze studeerde bij Gordan Nikolic and Goran Gribajcevic.

Al snel na haar afstuderen was zij in professionele orkesten te horen, zoals in ‘Ciconia Consort’, een strijkorkest van jonge talenten waarin ze vanaf 2019 speelt. Met dit gezelschap heeft zij inmiddels twee CD opnames gemaakt, en is zij naast violiste ‘Diversity en Inclusion Manager’. Burcu is sinds 2018 ook actief als soliste en trad op met Codarts Rotterdam, het Bataafs en het Valerius studentenorkest (vioolconcert ‘1001 Nights in the Harem’ van Fazil Say, ‘Schindler’s List’, Dvorak ‘Romance’ en Vivaldi’s vioolconcert in A mineur).

Burcu-1

Tijdens haar studie van 2007 -2018 was Burcu lid of concertmeester van verschillende jeugd- en professionele orkesten in landen over de gehele wereld, waaronder Oostenrijk, Griekenland, Amerika, Spanje en Turkije. Ook speelde zij in het ‘Jong Metropool Orkest’. Zij werkte met vele beroemde solisten en dirigenten. In 2016 won ze met haar kwartet de eerste prijs van het Princes Christina Concours.

Burcu volgde masterclasses bij Alexander Markov (USA), Natanel Draiblate (Spanje), Guy Braunstein (Turkije), Ulf Scheider (Duistland), Eva Stageman (Nederland), Victor Pikaizen (Rusland), Winfried Rademacher (Italië). Naast orkest- en solowerk geeft zij vioollessen aan zowel kinderen als volwassenen. Zij heeft recent subsidie ontvangen voor twee projecten van de ‘Stichting Droom en Daad’, onder meer met kinderen die net in Nederland zijn en voor wie muziek de gemeenschappelijke taal is.