Tubaïst en dirigent Arne Visser (1981) is als dirigent gespecialiseerd in hedendaags en symfonisch repertoire. Als tuba- & euphoniumspeler speelt hij bij toonaangevende nieuwe gezelschappen zoals Neo-fanfare 9×13, Conflux Trio en Symfonieorkest Pynarello.
Hij is sinds 2020 vaste dirigent bij Orkest de Ereprijs, en dirigeerde afgelopen jaren het Nederlands Blazers Ensemble en andere professionele gezelschappen.

Hij is een veelgevraagd tubaspeler bij gerenommeerde symfonieorkesten in binnen-en buitenland, waaronder Holland Symfonia, het Balletorkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Residentieorkest, het Koninklijk Concertgebouworkest, Orquesta Sinfónico de Tenerife en het City of Birmingham Symphony Orchestra.

Daarnaast doceert hij tuba, euphonium, ensemble-leiding & educatieve vaardigheden op het Koninklijk Conservatorium Den Haag en bij het Jong KC. Hij werkt regelmatig als dirigent, repetitor & kamermuziek-coach op diverse conservatoria.
Als vaste dirigent is Arne verbonden aan drie symfonieorkesten: het Bataafs Symfonie Orkest, het Haags Studenten Symfonie Orkest Valerius en het Nationaal Project Orkest.

Arne groeide op in een muzikaal gezin en speelde zijn eerste noten bij de Schoonhovense fanfare, brassband en bij Viotta Jeugdorkest te Den Haag. Hij studeerde tuba op het Koninklijk Conservatorium bij Hendrik-Jan Renes en volgde masterclasses bij bekende tubaïsten zoals Roger Bobo, Jens Bjørn Larsen en Rex Martin.
Hij won met euphonium de solistenprijs op het Nederlands Brassband Festival in 1997 en nam succesvol deel aan het UGDA Europese tuba-concours (Luxemburg), waar hij later is teruggevraagd als jurylid. Vier jaar was hij vaste tubaïst en bestuurslid bij het Nationaal Jeugd Orkest, en toerde door Europa met het Wereld Jeugd Orkest.

Op het KC behaalde hij tevens zijn diploma HaFaBra-directie bij Alex Schillings, en studeerde Orkestdirectie bij Hans Leenders op het Rotterdamse Conservatorium Codarts. Hij dirigeerde het Codarts Symphony Orchestra tijdens de Europese première van ‘Become Ocean’ (2016) en het ‘Orchestre de Chambre de Genève’ tijdens masterclasses van Arie van Beek .
Hij werd twee keer uitgenodigd het Nationaal Jeugd Orkest te dirigeren in De Doelen tijdens masterclasses van maestri Mark Wigglesworth en Etienne Siebens. Tevens volgde hij tijdens de Canford Summerschool (UK) orkestdirectielessen bij George Hurst en Robert Houlihan, en volgde lessen orkestdirectie bij Wim Bredenhorst, José Miguel Esandi en Jurjen Hempel.

Voor meer informatie, kijk op arnevisser.com