Orkest

Wij zijn een gezellig amateurorkest dat bestaat uit circa vijftig enthousiaste musici uit Den Haag en omgeving.

Wij repeteren op donderdagavond in het Zandvliet Lyceum (Bezuidenhoutseweg 40, Den Haag) en geven vier á vijf keer per jaar een concert.

Gezelligheid, enthousiasme en een ontspannen sfeer zijn heel belangrijk. Tegelijk streven we naar een zo hoog mogelijk muzikaal niveau onder leiding van onze enthousiaste dirigent Arne Visser.

Thema

Ons repertoire heeft meestal een thema. Soms werken wij ook met een koor of een dansgroep. De leden van ons orkest variëren in leeftijd van ca. 25 tot 90+ jaar.

Wij maken niet alleen samen muziek maar organiseren ook verschillende leuke andere evenementen, variërend van kamermuziekavonden, borrels en een jaarlijks uitje tot concerten voor basisscholen.

Ook spelen wij soms in kleinere samenstellingen. Bijvoorbeeld op festivals of bij de opening van een kunstgalerie.

Historie

Het Bataafs Symfonie Orkest (BSO) – kortweg ‘Het Bataafs’ – heeft een geschiedenis van meer dan 100 jaar in Den Haag en omstreken. De oorsprong van het orkest ligt in 1921.

We zijn begonnen als salonorkest. Toen deze muziek uit de mode raakte stapte het orkest over naar klassieke muziek.

In 1992 ontstond het huidige symfonieorkest uit een fusie van het Bataafs met het ‘Haags Artsen Orkest’, aangevuld met jongeren uit ‘Jeugd en Muziek’.
Bezetting >>