Orkest

Wij zijn een amateur symfonieorkest met zo’n vijftig musici uit Den Haag en wijde omgeving. Onze leden zijn 25 tot 90+ jaar.

Mooie muziek, gezelligheid en een ontspannen sfeer zijn heel belangrijk. Tegelijk streven we naar een zo hoog mogelijk muzikaal niveau onder leiding van onze enthousiaste dirigent Arne Visser.

Repetities: donderdagavond van 20.00 – 22.30 in het Zandvliet Lyceum, Bezuidenhoutseweg 40, Den Haag.

Thema

Onze programma’s hebben altijd een thema. Het repertoire is divers: er staat klassieke, romantische, film-, pop- en wereldmuziek op de lessenaars. Soms werken we met een solist, koor of een dansgroep.

Wij maken niet alleen samen muziek maar organiseren ook verschillende leuke andere evenementen, variërend van kamermuziekavonden, borrels en een jaarlijks uitje.

Twee keer per jaar geven we een groot concert. Daarnaast verzorgen we jaarlijks enkele kleinere muzikale optredens. En ieder jaar geven we een educatief concert op een basisschool in Den Haag.

Historie

Het Bataafs Symfonie Orkest – kortweg ‘Het Bataafs’ – heeft een geschiedenis van meer dan 100 jaar. De oorsprong van het orkest ligt in 1921.

We zijn begonnen als salonorkest. Toen deze muziek uit de mode raakte stapte het orkest over naar klassieke muziek.

In 1992 ontstond het huidige symfonieorkest uit een fusie van het Bataafs met het ‘Haags Artsen Orkest’, aangevuld met jongeren uit ‘Jeugd en Muziek’.
Bezetting >>