Tubaïst en dirigent Arne Visser (1981) werkt sinds zijn studie als freelance tubaspeler bij gerenommeerde symfonieorkesten in binnen- en buitenland, waaronder het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Koninklijk Concertgebouworkest (in de tv-serie Bloed Zweet en Snaren), het Residentieorkest, het Balletorkest, het Orquesta Sinfónico de Tenerife en het City of Birmingham Symphony Orchestra.

Dirigent

Daarnaast is Arne als tubaïst werkzaam bij aan toonaangevende nieuwe gezelschappen zoals de Neo-fanfare 9x13 & Pynarello.

Arne doceert tuba, euphonium & educatieve vaardigheden op het Koninklijk Conservatorium Den Haag en werkt regelmatig als repetitor & kamermuziek-coach op diverse conservatoria en bij het Nederlands Blazers Ensemble.

Hij combineert een drukke concertagenda in Nederland met tournees naar het buitenland (Duitsland, Italië, Frankrijk, Zuid-Afrika en China).

Arne is vaste dirigent bij drie orkesten: het Bataafs Symfonie Orkest, het Haags Studenten Symfonie Orkest Valerius en het Nationaal Project Orkest. Hij dirigeerde het Codarts Symphony Orchestra bij de Europese première van ‘Become Ocean’ (2016) en het ‘Orchestre de Chambre de Genève’ tijdens masterclasses van Arie van Beek.

Arne studeerde tuba op het Koninklijk Conservatorium bij Hendrik-Jan Renes en HaFaBra-directie bij Alex Schilings. Daarna studeerde hij orkestdirectie op het Rotterdamse Conservatorium Codarts bij Hans Leenders.

Hij won met euphonium de solistenprijs op het Nederlands Brassband Festival in 1997 en nam succesvol deel aan het UGDA Europese tuba-concours (Luxemburg), waar hij later is teruggevraagd als jurylid.

Voor meer informatie, kijk op arnevisser.com